"Het hoogste ideaal van genezen is een snel, zachtzinnig en duurzaam herstel van de gezondheid"

(Samuel Hahnemann, grondlegger van de homeopathische geneeskunde, 1810)

Wat is Klassieke Homeopathie?

Klassieke homeopathie is de homeopathie zoals deze oorspronkelijk door Samuel Hahnemann ontwikkeld is. Klassieke homeopathie is een natuurlijke geneeswijze die het zelfgenezend vermogen van mensen aanspreekt. Op die manier kan de oorzaak van ziekte en klachten worden aangepakt wat een langdurige genezing bevordert. Een klassiek homeopaat behandelt niet de ziekte maar de totale mens waarbij het gelijksoortigheidsprincipe centraal staat. Het gelijksoortigheidsprincipe houdt in dat een stof die bepaalde klachten veroorzaakt bij gezonde mensen, in staat is dezelfde klachten bij zieke mensen te genezen. Dit is de natuurkundige geneeswet similia similubus curentor, waar Hippocrates al voor onze jaartelling de basis voor legde.

Hoe werkt Klassieke Homeopathie?

Een klassiek homeopaat schrijft een geneesmiddel voor dat volledig is afgestemd op de totale patient opdat het natuurlijk zelfgenezend vermogen aangesproken wordt. Hier ligt het grote verschil met veel andere geneeswijzen die alleen op een klacht voorschrijven. Homeopathische geneesmiddelen worden gemaakt van planten, mineralen, dieren of ziekteproducten, altijd van één stof, nooit samengesteld. De basisstof voor het geneesmiddel wordt meerdere malen verdund en geschud om een bepaalde potentie te bereiken. Hierdoor wordt de directe (soms giftige) werking van de stof ontkracht en wordt het geneesmiddel drager van een genezende energie die vele malen krachtiger is dan de directe werking.

Bij welke klachten?

Klassieke homeopathie is effectief bij zeer uiteenlopende klachten, onderstaand een aantal voorbeelden:

Lichamelijke klachten als hoofdpijn en migraine, huidproblemen als eczeem, voedselallergie, slapeloosheid, luchtwegaandoeningen zoals asthma, verkoudheden, hooikoorts, vermoeidheid, fybromyalgie, hormonale klachten bij overgang, zwangerschap, puberteit, zwangerschapsproblemen, ziekte van Pfeiffer enz.

Psychische klachten zoals depressie, faalangst, verlegenheid, rusteloosheid, verdriet, hulp bij rouwverwerking of een scheiding, angsten, trauma's, hyperactiviteit, concentratieproblemen, burnout enz.

Babies en kinderen reageren vaak heel goed op homeopathie bij klachten als buikkrampen, spugen, allergie, oorontstekingen, huidklachten, slaapproblemen, griep, luchtwegklachten, moeheid, gedragsproblemen enz.

Staat uw klacht er niet bij? Dat wil niet zeggen dat het niet homeopathisch te behandelen is! Loop gerust eens binnen tijdens een inloop spreekuur (zie welkompagina), dan kan ik u persoonlijk informeren over de mogelijkheden. Bellen mag natuurlijk ook: 0615306865

Ontwerp Synesthex, realisatie Cool-ICT